Perakendede yenilikçi şirketler ayakta kalacak

Posted by

“Pazarlamanın babası” olarak kabul edilen Prof. Philip Kotler ile ortak yazarı olduğu ve EsasGayrimenkul tarafından Türkçe’ye kazandırılan Redefining Retail: 10 Guiding Principles for a Post-Digital World”ün (Perakendeyi Yeniden Tanımlamak: Post Dijital Dünya İçin 10 Yol Gösterici İlke) adlı yeni kitabının tanıtımı için gelen Stigliano, dijital sonrası çağda perakende sektörünün geleceğine ışık tutacak tavsiyelerde bulundu.

Esas Gayrimenkul CEO’su Cem Eriç, değişen dünyanın perakende sektöründe de değişim talep ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

“Perakende sektörünün geleceği teknolojiyle birlikte olacak. Küresel akıllı perakende pazarının büyüklüğünün 2030’a kadar yüzde 29,1’lik yıllık birleşik büyüme oranıyla artması bekleniyor. Pandemi, birçok perakendecinin farklı teknolojilere yatırım yapmasını hızlandırdı. Operasyonları hızlandırmak ve müşteri deneyimini artırmak için teknolojilerin sürekli geliştiğini göreceğiz. Alışveriş deneyimini kişiselleştirmek için yapay zekâ kullanımının artacağına inanıyoruz. Perakendeciler, ürün etkileşimleri veya sanal deneme-giydirme yoluyla benzersiz müşteri deneyimleri için mağazalarda artan bir şekilde artırılmış ve sanal gerçeklik kullanımına gidecekler. Bu kitap, perakendecilerin post dijital çağda başarılı olmaları için bir kılavuz niteliğinde.”

GELİŞEN TEKNOLOJİLERE AÇIK OLMALARI GEREKİYOR

Giuseppe Stigliano, kitabın perakendenin yeni yüzü ve tüketici marka pazarlaması üzerine pratik bir tartışma sunduğunu belirterek şunları söyledi:

“Bu kitapta pandemi sonrası değişen tüketici davranışlarına odaklanarak perakendenin geçirdiği evrimi ve bu evrime ayak uydurmanın yollarını derinlemesine analiz ettik. Post-dijital çağ olarak adlandırdığımız bu dönemde perakende için kusursuz fırtına olarak tanımladığımız mevcut durumu ve mağazaların kapanmasından dijital platformlardaki büyümeye kadar olan süreci detaylı bir şekilde ele almaya çalıştık. Artan maliyetler, pandemi kaynaklı borçlar, yüksek faiz oranlarının getirdiği ekonomik durgunluk, tedarik zinciri aksaklıkları, uzaktan çalışma trendleri ve rekabetçi olmayan ücretler nedeniyle perakende çalışanlarının yetersizliği gibi faktörler bu fırtınanın altını çiziyor. Uzun vadede sadece en uyumlu ve yenilikçi şirketlerin bu fırtınadan sağ çıkacağını varsayıyor ve öngörüyoruz. Perakendeciler sadece hayatta kalmanın ötesine geçmeli, işletme modellerini proaktif bir şekilde yeniden tanımlamalı, gelişen teknolojilere açık olmalı ve tüketiciye yaklaşımlarını çeşitlendirmelidir.”

patronlardunyasi.com

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir